Lomi Lomi Principes
17 april 2021 
3 min. leestijd

Lomi Lomi Principes

Lomi Lomi massage principes voor jezelf en anderen ……

Wanneer je ervoor kiest om Lomi Lomi toe te gaan passen in je leven, en je praktijk, ben je er klaar voor om de Lomi Lomi principes toe te passen voor jezelf en anderen. Deze unieke vorm van kunst is jarenlang verborgen gehouden door de Hawaiiaanse families (ohana).

Hawaiian Temple Bodywork, Ke Ala Hoku of Lomi Lomi Nui zijn oude Lomi Lomi (massage) vormen die voor jaren werden beoefend door de Hawaiiaanse Sjamaan of Kahuna (meester).

Jaren geleden werd ik zelf diep geraakt door de kracht van Lomi Lomi.

Deze behandeling biedt je de mogelijkheid om een diepgaande persoonlijke transformatie bij jezelf en de ander teweeg te brengen. De Lomi reis die ik ben begonnen is nog lang niet afgerond, ieder jaar, iedere maand, iedere week en ieder moment van de dag leer ik weer bij. Leer ik weer meer van de Lomi Lomi principes. Soms zijn ze lastig, soms eng, maar meestal heel mooi.

Iedere keer kom ik weer dichter bij mijn ware ik en daardoor ook dichter bij mijn cliënt. Als Lomi behandelaar ervaar ik iedere keer weer de diepe verbinding tussen mijzelf en degene die ik mag behandelen. De Lomi principes die ik heb geleerd, en geïntegreerd, zijn een gids voor mij – zowel als Lomi leraar als Lomi beoefenaar.

Het eerste principe is zelfzorg en het eren van jezelf als heilig en uniek wezen. We verkennen dit principe in de cursussen door bewust te luisteren naar het lichaam van onze cliënt en ons eigen lichaam. Ons open te stellen voor de ander op fysiek, emotioneel en energetisch niveau. We openen ons hart tijdens de massage. Onze armen en handen zijn het verlengde van ons hart, met deze hart-energie zullen wij de cliënt behandelen. Daarnaast is (zelf)acceptatie een waarde die niet vergeten mag worden tijdens de Lomi.

Het tweede principe is de heilige ruimte zodat ieder individu zijn of haar unieke ervaring mag ontdekken, erkennen, omarmen en als daar behoefte voor is delen. Hoe duidelijker, gezonder en bewuster je bent des te gemakkelijker je dit tweede principe in je leven kunt integreren. Het creëren van een heilige, veilige omgeving staat centraal in onze cursussen en ons verdere leven.

Het derde principe is het waarnemen van het goddelijke in ieder wezen. Er is geen goed of fout, alleen het NU.

Het vierde principe is beweging. Binnen onze veilige ruimte gaan we bewust bewegen en leren we ons lichaam te openen en onze Mana of Ki te ervaren en te vergroten. Specifieke technieken zullen je hierbij helpen. Het vergroten van onze Mana zorgt voor genezing van onszelf en anderen.

Het vijfde principe is dat antwoorden en genezing van binnenuit komt. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor de keuzes die wij maken, de verantwoordelijkheid die wij nemen en de verbinding die wij maken.

Het zesde principe is verbinding maken met ons energetische lichaam. We integreren de bewuste aanraking en beweging in onze behandelingen.

Het zevende principe staat in het teken van ontvangen. Ontvangen van aandacht, aanraking en openheid van anderen. Zodra we ontvangen maken we een verbinding met de ander en onszelf, de aarde en onze Mana.

Het achtste principe is het principe van intentie, het fundament van de hele Lomi. Onze intentie is bewust aanwezig om een veilige, Sacred, ruimte te creëren voor onszelf en degene die wij behandelen.

Tot slot het principe van integratie. We leren om te vertragen, te luisteren naar onze innerlijke wijsheid en de ervaringen uit ons dagelijkse leven, deze ervaringen zijn essentieel voor ons welzijn.

Het ontdekken, verkennen en leren kennen van deze principes in onze cursussen zorgen voor een gezamenlijke en individuele groei in het Lomi proces. Ook ik mag iedere keer weer verder in mijn Lomi groeiproces als ik een groep heb mogen begeleiden in hun Lomi reis.

Iedere keer is het weer een wonderlijke ervaring. Na een aantal dagen samen te zijn geweest met “onze” Lomi groep ervaar ik altijd weer een katergevoel, een gevoel van gemis, van niet meer compleet zijn. Iedere reis is anders, maar wat iedere reis gelijk maakt is dat iedere reis UNIEK is.

Voor mij is het een zegen dat ik deze reis met jullie mag maken, dat ik getuige mag zijn van jullie (eerste) Lomi ervaring. Jullie gezichten mag zien veranderen, de zachtheidinnerlijke kracht en geloof in jezelf terug zie komen.

Lomi Lomi is geen techniek, het is een ervaring, een ontdekking, een manier van leven die je niet meer loslaat.

Mahalo dat ik bij jouw reis mag zijn.

Benieuwd naar de online Lomi Lomi cursus, klik HIER.

Kumu Pauline Kealohi
Zonnevlecht Opleidingen
www.zonnevlechtopleidingen.nl
www.zonnevlechtonline.nl

Over de schrijver