Het pad van de sjamaan.
25 mei 2021 
1 min. leestijd

Het pad van de sjamaan.

Velen van ons die geroepen worden op het pad van heling en transformatie, hebben in het leven pijn, verdriet en verwondingen meegemaakt.
Of deze verwonding(en) zich nu manifesteert in de vorm van pijnlijk verlies en verdriet, trauma, gehechtheidsonzekerheid, het beëindigen van een vriendschap of partnerschap waarvan we dachten dat die eeuwig zou duren, of het is een uit de lucht gegrepen depressie of een gevoel van zinloosheid, het heeft ons leven gekleurd, onze perceptie vormgeven en onze relaties, werk en onze kijk op de wereld beïnvloed.

Het prototype van een gewonde genezer is de sjamaan.

Je bent deze sjamaan, en de uitnodiging die nu komt, is om jezelf te ontmoeten met nieuwe wijsheid, creativiteit en mededogen, en de wond te verzorgen, niet als een obstakel op je pad, maar als het pad zelf.
In de kern van onze verwonding, in het hart van onze diepste gevoeligheden en kwetsbaarheden, is een bron van intelligentie, leiding en richting. In de taal van de alchemie is het in het midden van de wond waar het goud wordt gevonden – niet het “gewone goud van de wereld” maar het juweel van de ziel.
Om dit te realiseren, moeten we tegen de stroom in werken op een manier die contra-instinctief kan lijken.
De meesten van ons hebben nog niet eerder geleerd over het genezingspotentieel in onze wonden, om nog maar te zwijgen over hoe we er toegang toe kunnen krijgen op een pad naar heelheid.
Het is een pad dat veel moed, gevoeligheid en de bereidheid vereist om verder te gaan. Het vereist dat we onderzoekers of alchemisten van onze innerlijke wereld worden, wat niet altijd natuurlijk of gemakkelijk zal zijn.
We willen ons misschien niet altijd wenden tot het kwetsbare, het rauwe en het licht in de duisternis, maar desalniettemin horen we de roep diep van binnen; voor velen van ons is het niet langer een optie om de draad niet te volgen. Het alternatief is gewoon niet meer aanvaardbaar.
Door het pad van de gewonde genezer te bewandelen op een manier die bewust en vriendelijk is, kun je een nieuwe droom dromen, betekenis vinden waar die verloren was gegaan, je perceptie reorganiseren, oude wonden helen en het verhaal van je leven herschrijven als de schrijver die je bent.
Dit is belangrijk werk, en voor degenen die dit willen verkennen, nodig ik je uit om met mij mee te doen aan de opleiding Lomi Lomi Hawaiian Healing, het pad naar jezelf vinden was nog nooit zo mooi geweest.
Klik op de link hieronder om alles te lezen over de opleiding.
Ik kijk ernaar uit om jou te mogen begeleiden op jouw pad ❤
Pauline Kealohi Trum
Over de schrijver