AANRAKING tijdens de Lomi Lomi
28 januari 2021 
1 min. leestijd

AANRAKING tijdens de Lomi Lomi

Iedere beweging, iedere aanraking dient met volle aandacht en respect voor je cliënt, en jezelf, uitgevoerd te worden. De juiste, respectvolle, aanraking draagt bij aan het gevoel van veiligheid bij jouw client. Pas als er veiligheid wordt ervaren is je client in staat om te ontspannen, los te laten, zodat ze kunnen bewegen naar een andere dimensie, die van volle ontspanning. Denk eraan! Een Lomi Lomi massage wordt geleid door jouw client, en de wijsheid die je ontvangt van Ke Aukua en van de Aumakua

Aanraking en energie – wat is energie?

Je lichaam bestaat uit verschillende energiebanen en stromingen zoals:

  • Bloedsomloop
  • Lymfestroom
  • Ademhaling

En de levensenergie – Mana – die door jouw en mijn lichaam stroomt.

Tijdens een Lomi Lomi massage richt je jezelf, als behandelaar, op de energie in het lichaam van de ontvanger, met die intentie raak je aan, en ervaar je de Lomi Lomi.

Richt je aandacht tijdens de Lomi Lomi op verschillende sensaties in het lichaam van de ontvanger, zoals bijvoorbeeld: 

Koude, warmte, tocht, angst, pijn, verdriet, blijheid, geborgenheid, openheid, geslotenheid, een soepel, strak of stram gevoel, zonder dat je hier een waardeoordeel aan verbindt, zonder dat je hier een invulling aan geeft, zonder wil om het te willen of moeten veranderen.

Centraal staat – in contact komen met wat er is, en om dit te accepteren zoals het is, te durven voelen, te willen voelen en te kunnen voelen.

We komen voelend in contact met het lichaam en wat al wat daar is, vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid. In plaats van de wens om het te (willen) veranderen of te verbeteren.

De gedachte, herinneringen en emoties die hierbij naar boven komen kunnen een ander bewustwordingsproces op gang brengen. Het gaat er om deze te herkennen, erkennen en te aanvaarden als een deel van jezelf. Op dat moment vindt er hechting plaats, alle delen van het lichaam komen weer bij elkaar in een nieuwe balans. Er is weer ruimte voor alle levensenergie – Mana – om vrij door het lichaam te stromen.

Bron: Pauline Kealohi Trum 

Volg de thuiscursus Lomi Lomi Hapai bij Zonnevlecht Online.

Zonnevlecht Opleidingen
www.zonnevlechtopleidingen.nl

 

Over de schrijver